Otthon, nyaraló vagy ingatlan befektetés?
Rendeljen nálunk saját floridai ingatlant!
 

Miért Florida?

Miért Florida?

Ki ne szeretne egy olyan helyen élni, ahol télen is minimum 15-17 fok van, nyáron pedig 33 fok fölé nem nagyon megy a hőmérséklet. Mindemellett ebben az államban sohasem mehetünk 100 km-nél messzebb a tengerparttól. Budapest-Miami pedig ugyanannyi időben repülővel, mint Pécs-Mátészalka vonattal.

Amellett, hogy természetes környezete gyönyörű, gazdasága épp oly stabil és dinamikusan erősödik. Adózása kedvező, hiszen az ÁFA nagyon alacsony (7%), idegenforgalmi adója sem magas (5,5%, de a vendég ezt a foglalási díjon felül fizeti). Emellett leírható az ingatlan évenkénti látogatásának költsége is (repülőjegy, szállás, autóbérlés, stb.), továbbá Florida állam minden ingatlan-befektetőnek évi $4.050 adókedvezményt biztosít az ingatlankiadási bevételekből.

Florida éghajlatának köszönhetően 8-9 hónap az a szezon, ami Európa tengerpartjain csupán 3, maximum 5 hónap.

Az ingatlan árak Floridában nem magasabbak, mint a budapesti vagy a vidéki nagyvárosi belvárosban. A kiadási lehetőségek jelentősen jobbak, valamint a bevételeik is magasabbak, mint Budapesten vagy Horvátországban.

Florida népességében nagy fluktuáció mutatkozik, mivel tavasztól őszig inkább a turisták, télen pedig az un. snowbird-ök száma domináns (akik északról vándorolnak/költöznek le ideiglenesen a jóval kedvezőbb időjárással rendelkező államba a téli hidegebb hónapokban). Ők általában 2-6 hónapig tartózkodnak Florida államban, majd utaznak vissza az USA más területeire. Ezért az egész éves turizmus ellátásához az év teljes időszakában a teljes infrastruktúra rendelkezésre áll.

Mind a rövid, mind a hosszú távú kiadás kiváló befektetés lehet azok számára, akik Európából kitekintve keresnek egy prosperáló gazdasági környezetet stabil hozammal, biztos háttérrel és alacsony adókkal.

Azon befektetők, akik rövid távú kiadásba kezdenek és erre alkalmas ingatlanba ruháznak be, ők évente több alkalommal meg is látogathatják a környéket, ezáltal olcsóbb nyaralást biztosítva önmaguknak az európai téllel szemben.

Mindannyian azt tanulhattuk tanulmányaink során, hogy az ingatlan nem igazán likvid tőke. Ez itt nem éppen érvényes. Átlagos ingatlan 59 nap alatt cserél gazdát Floridában. Ha egyik befektetőnknek sürgősen szüksége lenne az ingatlan vételárára, az értékesítést legkésőbb 2-3 hét alatt képesek vagyunk lebonyolítani.

Egy olyan, a jelenlegi klienseinkből álló befektetői csapat áll mögöttünk, akik ezekért az ingatlanokért, (a gyors eladás érdekében nyomott áron kínált ingatlanok) gond nélkül tudnak napokon belül utalni.

 

Miért Bradenton - Sarasota - Venice?

Cégünk bázisa Sarasotában található. Mi azt vállaltuk, hogy nem üzemeltetünk a központunktól számított 1 órás autóútnál messzebb lévő ingatlanokat.

Miért nem?

Mert, ha bármi probléma felmerül, mind az ingatlannal, mind a bérlővel, akkor a lehető leghatékonyabban szeretnénk rá reagálni.
Ez a 60 km-s és 1 órás autóútnyi távolság a biztosítéka annak, hogy nyugodtan ránk lehessen bízni egy ingatlant, míg mi nyugodtan elvállalhatjuk, hiszen gyorsan tudunk lépni probléma vagy napi üzemeltetés esetén.

 

Ingatlanárak

Az ingatlanok árai Floridában nem magasabbak, mint a budapesti vagy a vidéki nagyvárosi belvárosban. A kiadási lehetőségek azonban jelentősen jobbak, valamint a bevételeik is magasabbak.

A számok hátteréről és a statisztikák hitelességéről

4 várost/körzetet vettünk alapul (Bradenton, Sarasota, Nokomis és Osprey, Venice), melyet jól ismerünk, és merjük vállalni azt, amit leírunk. Vonatkozik ez az ingatlanok vételárára és a kiadási lehetőségekre egyaránt.

Eladási árak:

Frissítés alatt...

Jól látható, ahogy haladunk délebbre (egészen Nokomis-ig) Egyre csak növekednek az árak, míg Venice-ben, valahol Sarasota és Osprey közötti árszínvonalon érhető el.

Bradenton

Frissítés alatt...

Sarasota

Frissítés alatt...

Nokomis és Osprey

Frissítés alatt...

Venice, FL

Frissítés alatt...

 

Kiadási lehetőségek - Rövid távú bérbeadás

Közép-Florida ezen része „Az amerikai közép- és felsőosztály játszótere”, ahogy felénk mondani szokás. Télen és nyáron (novembertől áprilisig, valamint júniustól szeptember közepéig) ezeknek a városoknak a lakossága minimum megduplázódik. A téli kellemes 23-25 fok és a 21-24 fokos tenger rengeteg embert csábít ide, Floridába.

Első táblázaton a naponta fizetendő foglalási díjak láthatók városra és lakástípusra lebontva. A második esetén pedig, hogy 23 nappal (276 nap a 300-330 helyett, ami a realitás) számolva mennyi bevételt jelent ez átlagosan befektetőinknek. Újra hangsúlyoznánk, hogy a kiadási napok alul vannak számolva a biztonság kedvéért, valamint a napi ár nem tartalmazza a szerviz díjat, az idegenforgalmi adót és a takarítási díjat sem. Ezek még rárakódnak a foglalási árra, azonban ezek az összegek befektetőinktől így is, úgy is kifizetésre kerülnének így nem is érdemes velük bevételként számolni.

Bradenton

Az egy hálószobás ingatlanok esetén $53-tól $112-ig találhatók. Persze vannak magasabb áron is elérhető ingatlanok, azonban azok megvásárláskor kifizetett vételára már jóval magasabb. Átlagot számolva ez $1890-t jelent befektetőinknek. Kettő hálószoba esetén azonban $70-$140 között alakulnak az árak, amik átlagosan $2415 bevételt jelentenek havi szinten. Ha már a három hálószobás két fürdős ingatlanokat nézzük, akkor pedig $3105 körül alakul a havi bevétel.

Sarasota

Az USA első számú strandjával rendelkező város, még magasabb bevétellel kecsegtet. Egy hálószobás lakások napi $60-$125 között érhetők el, amely havi átlagbevételben $2128-t jelent. Két hálószobások esetén napi $80-$150-ért kell fizetnünk, ha meg szeretnénk szállni, ami havi $2645-t jelent befektetőinknek. Három hálószobás lakásokért napi $110-$250 között lehet számolni, ami átlagosan havonta $4140 bevételt jelent. Azonban itt megjegyeznénk, hogy ez az eredmény kicsit felfelé torzít, mivel elég sok ingatlan $200 frlrtti áron érhető el ebben a kategóriában, ezekre hamar lecsapnak, akik családdal érkeznek, nem pedig csak párjukkal.

Nokomis és Osprey

A golfozók élete egy kicsit többe kerül. Egy hálószobás lakásért napi szinten $75-$150 között kell fizetnie annak, aki a golfpályák tőszomszédságában szeretne lakni. Ez havonta átlagos bevételként befektetőinknek $2588-ra rúg. Kettő szoba esetén, napi szinten $100-$250 közötti összeget jelent, ami havonta $4025. Három hálószobás lakások esetén $140-$300-ért lehet ideiglenesen beköltözni, ami havonta $5060 bevételt képez befeketítőinknek. Azonban nem szabad elfelejteni, hogy itt az ingatlanok átlagárai is magasabbak a környékhez képest.

Venice FL

A bájos Venice képezheti a medián árakat jelen összehasonlításban. Egy hálószobás lakások esetén naponta $40-$95 kell kifizetni az itt nyaraló turistáknak, ami havonta $1553 bevételt prognosztizál. Két hálószoba esetén ez az összeg már $80-$120-t jelent. Havonta átlagosan $2300 bevételhez segíti hozzá a befektetőt. Három hálószoba esetén naponta $80-$150 közötti árszínvonalon számolhatunk, ami havi $2645 bevételt jelent.

Kiadási lehetőségek - Hosszú távú bérbeadás

Ezen kiadási forma, azt jelenti, hogy legalább fél, de inkább 1 éves szerződéssel fogad lakót a befektető. Ez egy stabilabb bevételt jelent, azonban éves szinten, gyakorlatban megtapasztalva kijelenthetjük, hogy legalább 1/3-dal kevesebb végösszeget eredményez a bevételi oldalon, mint a rövid távú kiadás.

Mint az a fenti táblázaton is látszik, szerényebb a bevétel. A következőkben tekintsük azonban át, hogy ez mit is jelent havi szinten. Az itteni árakról azonban megjegyeznénk, hogy ugyan ingatlanonként változnak, azonban könnyebben ellenőrizhetők állításaink lévén, hogy megtalálja mindenki 1 perc alatt az interneten. Ellentétben a foglalt napok számával, amelyet ki kell kérni az Amerikai Statisztikai Hivatalból vagy meg kell vásárolni egyéb statisztikákkal foglalkozó cégektől.

Bradenton

Egy hálószobás lakást havi $800-$1000 között lehet kiadni. Két hálószobával már $950-$1300 közötti összeggel számolhat a befektető, míg a három hálószobás lakás tulajdonosa hosszú távú bérbeadás esetén $1400-$2000.

Sarasota

Egy hálószobás ingatlan esetén havi $1000-$1300 között találhatóak ezek az ingatlanok. Két hálószobás lakások havonta $1100-$1400 között elérhetők a bérlők számára, míg három hálószobás lakások $1500-$2100 között mozognak.

Nokomis és Osprey

Egy hálószobával rendelkező lakások havonta $1000-$1300-ért elérhetők a golfpályákkal szegélyezett városban. Két hálószoba esetén havonta $1100-$1700 bevétellel kalkulálhat az ingatlan tulajdonosa. Három alvóhelységgel rendelkező lakások pedig $1400-$2100 között elérhetőek.

Venice FL

Az előzőekhez képest Veniceben az egy hálószobás ingatlanok bérleti díjai $900-$1100-os áron elérhetőek. Két hálószobás ingatlanok esetén $1150-$1800-os bérleti díjjal kalkulálhat az ideköltöző, valamint 3 hálószobás lakások $1700-$2300 havi bevételt jelent a befektetőinknek.

 

Kitekintve a nemzetközi ingatlanpiacra, Florida egyértelműen kiemelhető az egyik leghosszabb szezonjának és még mindig kedvező ingatlan eladási árainak köszönhetően. A turizmus töretlenül bővül, amit a piacon lévő, bérelhető ingatlanok száma még sokáig nem tud utolérni. Ami az ingatlanárakat illeti, szinte minden lokáció esetében emelkedéssel kell számolni, ahogyan a betelepülők mellett a turisták száma is emelkedni fog.